58 767-71-08
nasza infolinia
NASZE BIURA
adresy i kontakty
O NAS galeria/certyfikaty
CEL PODRÓŻY:
WYJAZD Z:
TERMIN OD: DO:
Strona główna › NASZA OFERTA › WIZY - POŚREDNICTWO › Wizy do ROSJI

Wizy do ROSJI

Znamy biegle język rosyjski, co pozwala na szybką weryfikację dokumentów wizowych.

Konsulat Generalny Rosji w Gdańsku stosuje rejonizację i przyjmuje paszporty wydane w województwach: pomorskim, zachodniopomorskim, kujawsko-pomorskim, warmińsko-mazurskim. 

Osoby z innych województw muszą dodatkowo dostarczyć zaświadczenie o meldunku albo zaświadczenie o zatrudnieniu w naszych województwach.


Najczęściej wyrabiane rodzaje wiz: turystyczna, prywatna, biznesowa, dla kierowcy i inne na zapytanie.

Dokumenty do wyrobienia wiz: 
- paszport ważny minimum 6 miesięcy od daty zakończenia wizy, 2 czyste strony
- zdjęcie biometryczne (jak do paszportu, zrobione w ciągu ostatnich 6 m-cy)
- wniosek wizowy wypełniony na stronie https://visa.kdmid.ru (pobieramy 15 zł brutto za wypełnienie wniosku) 
- voucher albo zaproszenie w zależności od rodzaju wizy (zamawiamy w Rosji)
- kserokopia polisy ubezpieczeniowej (koszty leczenia, min na 30 tys. Euro) (wystawiamy)


Wiza turystyczna jest wydawana na podstawie vouchera (wystawia biuro turystyczne w Rosji, posiadające nr referensu od MSW). Najczęściej jest to wiza 1 krotna do 14 dni pobytu. Wizy 2 krotne również realizujemy na zapytanie. 
Tryb zwykły to 5 dni roboczych, express 3 dni robocze, w przypadku expressu trzeba załączyć podanie do konsulatu.


Wiza prywatna jest wydawana na podstawie zaproszenia od obywatela Rosji, wydanego przez Departament Federalnych Służb Migracyjnych Rosji. Wiza może być 1 lub 2 krotna max do 90 dni. 
Tryb zwykły to 5 dni roboczych, express 1 dzień roboczy.

Wiza biznesowa jest wydawana na podstawie zaproszenia od firmy w Rosji (na ich druku firmowym) albo na podstawie zaproszenia, wydanego przez Departament Federalnych Służb Migracyjnych Rosji. Wiza może być 1krotna, 2 krotna do 90 dni pobytu lub wielokrotna do 365 dni. Czas oczekiwania zależy od rodzaju zaproszenia i krotności wizy. Do wiz na zaproszenia od FMS/telex (oprócz prywatnych i „delowych') jest wymagane badanie na HIV (dla dzieci również), a jego wynik jest ważny 3 m-ce.

Wiza dla kierowcy jest wydawana na podstawie pisma ze zrzeszenia (np. z ZMPD). Wiza może być 1krotna, 2 krotna do 90 dni pobytu lub wielokrotna do 365 dni. 

Konsulat FR zastrzega, że w przypadku odmowy wydania wizy opłaty przepadają. 

 

Pozycje 1-1 z 1